Двоен стандарт при прилагане на противоепидемичните мерки. За това неуморно продължават

...
Двоен стандарт при прилагане на противоепидемичните мерки. За това неуморно продължават
Коментари Харесай

Протест срещу противопоставянето на спорта и изкуството

Двоен стандарт при използване на противоепидемичните ограничения. 

За това неуморно не престават да сигнализират от Съюза на организациите за любителско изкуство. Едни школи са затворени със заповед, други пък работят.

Спортните танци са позволени, класическият балет и националните танци – не са.

Заповедите си опонират, а от това губят най-много децата. Ето за какво школите по музикално, креативно и танцово изкуство дефинираха ден за митинг. Множеството им сигнали до момента не доведоха до резултат, макар че недомислиците са явни. 

В отговор на досегашните им дейности, здравният министър разгласи, че се следи ситуацията, има понижаване на случаите и заповедта ще се преразгледа, само че няма никаква конкретика по кое време ще се случи това и децата не престават да чакат завръщането си в танцовите зали и школите по изкуства.

Изключително неуместно е това, че даже в една и съща зала може да има " позволени " и " разрешени " занятия.

Тези, които са категоризирани като спорт, получиха зелена светлина, до момента в който за избраните като изкуство към момента светофарът е червен. 

Представителите на Съюза на организациите за любителско изкуство акцентират, че блокирането на активността им е пагубно за тях. 

За самото общество пък е меко казано нездраво да има противопоставяне сред спорта и изкуството. Затова към този момент са ясни денят и часът на митинга.

Можем всички да ги подкрепим в събота (16 януари) от 11:45 пред Министерството на здравеопазването в София.

Ще последва и малко шествие до Министерство на културата. Протест ще има и във Варна.

Ако не може да се включите онлайн, не пропускайте да подкрепите най-малко онлайн идеята на децата, които копнеят да се завърнат към своите тренировки. Може да го извършите, като подпишете петицията за отваряне на залите за танцово изкуство във всичките му форми, както и на залите за здраве и фитнес тук. 

Отвореното писмо е подкрепено от Съюза на организациите за любителско изкуство, Българската асоциация за здраве и фитнес, Сдружението на танцовите дейци и Асоциацията на хореографите в България.

В него се споделя, че блокирането на активността им за повторно в границите на една година е пагубно за изкуството в България, както и за физическото и психическото здраве на хората в страната. Децата са лишени от физическа интензивност, подложени са на обездвижване и душевен са повлияни от затварянето у дома измежду отрицателни вести и статистики.

" За присъствено образование в залите сме подкрепени от над 85% от родителите на децата, занимаващи се с изкуство. "

Това гласи текстът на петицията. Подчертава се още, че самите деца, подрастващи и възрастни упорстват за връщане към физическия развой на образование, носещ задоволеност, физическа интензивност, прочувствена и психическа интензивност, посредством което се стига до възстановяване и профилактика на здравето на хората, а надлежно множеството здрави хора водят до по-малко натовареност на здравната система. 

 
Стиляна - шампионката, която посвети успеха си на медиците от първа линия
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР